TEHNOLOĢISKĀ KARTE
Ēdiena nosaukums: Maltās gaļas mērce ar piedevām
Porcijas svars: 175/150
Gatavošanas ilgums: 60 min.
Produktu nosaukums
|
Mērvienības (g)
|
Ielikums
1 porcijai (g)
| |
bruto
|
neto
| ||
Cūkgaļa
|
g
|
162
|
119
|
Tauki
|
g
|
10
|
10
|
Sīpoli
|
g
|
24
|
20/10*
|
Milti
|
g
|
5
|
5
|
Ūdens
|
g
|
100
|
100
|
Skābais krējums
|
g
|
10
|
10
|
Kartupeļi
|
g
|
207
|
155/150**
|
*apceptu sīpolu masa
**vārītu kartupeļu masa
1. Gaļu sagriež nelielos gabalos, samaļ.
2. Miltus izsijā.
3. Sīpolus notīra, sīki sagriež.
4.Ūdeni uzkarsē.
5.Gaļu sadrupina uz pannas, taukvielās apcep, pievieno sīpolus, visu kopā apcep. Pievieno miluts un visu kopā apcep, tad pievieno uzkrarsētu ūdeni, pasautē, pievieno krējumu, uvāra.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru