pirmdiena, 2014. gada 16. jūnijs

3.kursa kvalifikācijas praksē -Gaļas ēdieni


TEHNOLOĢISKĀ KARTE

Ēdiena nosaukums: Maltās gaļas mērce ar piedevām

Porcijas svars: 175/150
Gatavošanas ilgums: 60 min.

Produktu nosaukums
Mērvienības (g)
Ielikums
1 porcijai (g)
bruto
neto
Cūkgaļa  
g
162
119




Tauki
g
10
10
Sīpoli
g
24
20/10*
Milti
g
5
5
Ūdens
g
100
100
Skābais krējums
g
10
10



Kartupeļi
g
207
155/150**
*apceptu sīpolu masa
**vārītu kartupeļu masa
1. Gaļu sagriež nelielos gabalos, samaļ.
2. Miltus izsijā.
3. Sīpolus notīra, sīki sagriež.
4.Ūdeni uzkarsē.
5.Gaļu sadrupina uz pannas, taukvielās apcep, pievieno sīpolus, visu kopā apcep.   Pievieno miluts un visu  kopā apcep, tad pievieno uzkrarsētu ūdeni,  pasautē,  pievieno krējumu, uvāra.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru