2.kursam praktiskās nodarbības notiks no 12.-16.maijam un no 2.-6.jūnijam.
Kvalifikācijas eksāmens 25.jūnijā 9.00
1.kursam praktiskās nodarbībās :
Gulašu zupa
Ēdiena pagatavošanas tehnoloģiskais apraksts
- Gaļai veic pirmapstrādi un sagriež kubiņos.
- Dārzeņiem veic pirmapstrādi, sagriež kubiņos.
- Eļļu sakarsē līdz 120 º C temperatūrai un apcep gaļu kopā ar sagrieztiem sīpoliem, ķiplokiem, pārkaisa ar aso un saldo papriku, ķimenēm un pārlej nelielu ūdens daudzumu, sautē līdz gaļa gatava.
- Kartupeļiem veic pirmapstrādi un sagriež kubiņos, vāra nelielā ūdens daudzumā atsevišķi.
- Kad gaļa gatava, tai pēc vajadzības pievieno ūdeni, tad pievieno papriku, tomātus un vāra 10 minūtes.
- Pievieno garšvielas, vārītos kartupeļus un uzvāra.
- Zaļumiem veic pirmapstrādi un sagriež.
- Pasniedz līdz 40 ° C temperatūrai sakarsētā zupas šķīvī 75 º C temperatūrai, pārkaisa sagrieztus zaļumus.
Produkti
|
Mērv.
|
1 porcija
|
|
Bruto
|
Neto
|
||
Liellopu gaļa (mīkstums)
|
g
|
90
|
85
|
Eļļa
|
g
|
20
|
20
|
Sīpoli
|
g
|
40
|
35
|
Ķiploki
|
g
|
5
|
4
|
Saldā paprika (pulveris)
|
g
|
4
|
4
|
Asā paprika (pulveris)
|
g
|
1
|
1
|
Ķimenes
|
g
|
3
|
3
|
Svaigi tomāti
|
g
|
120
|
100
|
Paprika
|
g
|
120
|
90
|
Kartupeļi
|
g
|
200
|
150
|
Ūdens
|
g
|
200
|
|
Timiāns
|
|||
Majorāns
|
|||
Zaļumi
|
g
|
5
|
4
|
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru