Putras-programma
Putras stunda 1-4 klasei
Putras stundas 5-8 klasei
PUTRINGS
Putras programmas ietvaros
5. un 6. klase Ēdienu gatavošanas pulciņā sagatavoja
5. un 6. klase Ēdienu gatavošanas pulciņā sagatavoja
Pērļu kuskuss ar apelsīnu filejam,ābolu un žāvētam plūmēm
pus krūze pērļu kuskuss
pusotra krūze ūdens
apelsīni, āboli, žāvētas
plūme
Auzu pārslas ar banānu un riekstiem
80 g auzu pārslu
80 ml ūdens
60 ml piena
šķipsniņa
sāls
1/2
ēdamkarotes medus
1/2 sķēlītēs
sagriezta banāna
2 ēdamkarotes sakapātu pekanriekstu (vai citu riekstu)
Garnējumam saldējums
Pienu, ūdeni un sāli karsē līdz vārīšanās
temperatūrai, pievieno auzu pārslas un medu. Maisi līdz gatavs. Karstās auzu pārslas liec bļodiņā, vienmērīgi
izklāj sagrieztos banānus. Pārber kapātos pekanriekstus pār banāniem. Ja
vēlies, lai putra kļūst par saldo ēdienu, tad garnē ar saldējumu un pasniedz ar
smaidu!
Auzu pārslas ar ceptu olu un avokado
80 g auzu pārslu
140 ml ūdens
šķipsniņa sāls
1 liela ola
1 tējkarote olīveļļas
2 tējkarotes sagrieztu lociņu
1/4 svaiga, sagriezta avokado
Uzkarsē ūdeni. Pievieno auzu pārslas un turpini maisīt
līdz gatavs. Nelielā katliņā uzsildi olīveļļu līdz vidējai temperatūrai,
pievieno olu un pārkaisi ar nedaudz sāls un pipariem.
Katliņam
liec vāku un paturi 2-4 minūtes līdz olas dzeltenums vidēji izcepts. Pasniedz
olu pār auzu pārslām ar virsū uzliktu avokado, lociņiem.
Vari
pievienot īpašu tomātu mērci “salsu” – tomātus (vislabāk tos pirms tam nedaudz
patvaicēt katlā, lai varētu noņemt miziņu) sablenderē ar ķiploka daiviņu,
melnajiem un čilli pipariem, kā arī olīveļļu.
2.kurss gatavo Biezpiena plātsmaizi ar auzu pārslu miltiem
Plātsmaizei:
Auzu pārslas- 200/170 g
Cukurs-70 g
Olas-1
Margarīns -120 g
Sals-1 g
Kanēlis-2 g
Auzu pārslas samaļ,gatavo smilšu mīklu ar kanēli, to atdzesē ledusskapi.
Pildījums:
Milti-100 g
Cukurs-100 g
Olas-2
Margarīns -120 g
Sals-1 g
Soda-1 g
Kanēlis-2 g
Biezpiens-250 g
Vaniļas cukurs-3 g
Biezpienu izberž caur sietu vai izmaļ gaļas maļamā mašīna, pievieno izkausētas, atdzesētas taukvielas, vaniļas cukuru, ar cukuru saputotas olas, beigās iemaisa izsijātu
miltus, kopa ar sodu.
Mīklu izveltnē uz plats, virsu liek biezpiena pildījumu /izlīdzina/, cep sakarsēta cepeškrāsni 220- 230 T.
7.klase Ēdienu gatavošanas pulciņā sagatavoja:
Kartupeļu biezputra ar spinātiem
Nomizo kartupeļus un izvāra. Nokāš. Ar stampu
sastampā un pievieno iepriekš uzvārītu, atdzesētu pienu, masai ir jāsanāk viendabīgai.
Sviestu ūdens pelde izkausē, pievieno biezputrai.
Spinātus noskalo, nevajag griezt, bet, ja
tie ir lielie spināti, vēlams lapas attīrīt no cietajiem kātiem un
sagriezt (saplēst) rupjās strēmelēs. Tad spinātus viegli blanšē (iemet
vārošā ūdeni un uzreiz nokāš) un pievienot kartupeļu biezputrai. Pēc
garšas pievieno s un citas garšvielas.
Koča
Vienas porcijas iznākums 250/30 g
Produkti | Mērv. | 1 porcija | |
Bruto | Neto | ||
Grūbas | g | 75 | 75 |
Žāvēts speķis | g | 34 | 34 |
Sīpoli | g | 24 | 20 |
Krējums | g | 30 | 30 |
Sāls | g | ||
Garšvielas | g | ||
Ūdens | g | 300 | 300 |
Ēdiena pagatavošanas tehnoloģiskais apraksts
- Sīpoliem veic pirmapstrādi, sagriež kubiņos.
- Žāvētu speķi sagriež kubiņos.
- Pannu sakarsē līdz 120 º C temperatūrai, apcep speķi, pēc tam pievieno sīpolus.
- Uz sausas pannas apcep grūbas gaiši dzeltenas.
- Ūdeni uzvāra, pievieno grūbas, sacepto speķi ar sīpoliem, garšvielas.
- Vāra uz lēnas uguns līdz grūbas uzbriest, tad katlu liek cepeškrāsnī un sutina aizvākotā traukā apmēram 2 stundas 160 ° C temperatūrā.
- Pasniedz uz līdz 40 º C temperatūrai sakarsēta otro ēdienu šķīvja 75 ° C temperatūrā ar krējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru